Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αφιέρωμα στον αείμνηστο Νίκο Καψάλη αλλά και ηχογράφηση νέου παραδοσιακού ψηφιακού δίσκου, απ’ την εκπομπή «Ρίζες Ελλήνων» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πρέβεζας και τον Συρρακιώτη παραγωγό Δημήτρη Βαγγέλη

Ο αείμνηστος Νίκος Καψάλης στο Συρράκο
Αφιέρωμα απ' τις "Ρίζες Ελλήνων", στον αείμνηστο Νίκο Καψάλη

Ηχογράφηση με τραγούδια απ' το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, θα κυκλοφορήσει τις ημέρες των Χριστουγέννων




Στίς 25 Οκτωβρίου 2012 η εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πρέβεζας «Ρίζες Ελλήνων» με τον Δημήτρη Βαγγέλη, είχε αφιέρωμα στον Νίκο Καψάλη που έκλεισε ένα χρόνο από το θάνατό του .
Έγινε μια δίωρη εκπομπή με παλιές ηχογραφήσεις απ’ το αρχείο του κου Βαγγέλη, για τον μεγάλο καλλιτέχνη που χάθηκε νωρίς.

Αυτήν την εκπομπή  όποιος  θέλει να την ακούσει μπορεί να την βρει στο
Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στον διαδικτυακό χώρο του you tube αναζητώντας το με το λήμμα  «εκπομπή αφιερωμένη για τον Νίκο Καψάλη»
  
Αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικό που χάθηκε μπορείτε να διαβάσετε και στην απαλαιότερη ανάρτησή μας με τίτλο « Νίκος Καψάλης. Αντί μνημόσυνου.... Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικό που χάθηκε» στο:

Επίσης ο Δημήτρης Βαγγέλης την Κυριακή 18/11/2012 πραγματοποίησε  ηχογράφηση...
με τον Κώστα Γεροδήμο στο τραγούδι ενώ στα μουσικά όργανα που τον συνόδευσαν ήταν στο κλαρίνο ο Γιώργος Τσουμάνης και Νίκος Χαλκιάς, στο βιολί ο Κώστας Κωσταγιώργος , στην κιθάρα ο Διαμάντης Γιάννης,  στο λαούτο ο Σωτήρχος Αλέξανδρος στα κρουστά ο Μπακάλης Μιχάλης στον ήχο ήταν ο Θεόφιλος Κιτσαντάς την επιλογή των τραγουδιών και την μουσική επιμέλεια επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Βαγγέλης.
Όλοι οι συντελεστές συμμετείχαν δωρεάν.

Ο Δημ. Βαγγέλης σε παλαιότερη εκπομπή με τον Γρηγόρη Καψάλη
Το cd θα το βρείτε στο περιοδικό «Πίστα στο δημοτικό τραγούδι»  το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Χριστουγιεννιάτικη έκδοσή του μέσα στον Δεκέμβριο .
Τα περισσότερα τραγούδια είναι «ξηρομερίτικα» απ’ την περιοχή  Ξηρόμερο Αιτολωακαρνανίας που  πολλά από αυτά ακούγονται και στα πανηγύρια του Συρράκου. Επίσης το CD περιέχει και άλλα παραδοσιακά τραγούδια απ’ την περιοχή της Ρούμελης .

Αφιέρωμα στην εκπομπή του Δημήτρη Βαγγέλη «Ρίζες Ελλήνων» μπορείτε να διαβάσετε σε σχετική ανάρτηση στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου