Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων, απ' τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας (φωτορεπορτάζ)Ένας διακαής πόθος των Συρρακιωτών της Αθήνας γίνεται πραγματικότητα

Την Κυριακή και ώρα 11.00 το πρωί, τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας.

Παρόν και ο δωρητής και σύγχρονος ευεργέτης των Συρρακιωτών, κος Δημήτρης Γιαννιώτης

Ήταν Απρίλιος του 2011 όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας αποφάσιζε ομόφωνα να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της θητείας του την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών, ώστε ο σύλλογος  να αποκτήσει επιτέλους ιδιόκτητη στέγη. Η δημιουργία ενός «ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ» στην Αθήνα αποτελούσε ένα όνειρο 80 περίπου χρόνων και «πιστεύω» της διοίκησης ήταν ότι η υλοποίησή του θα συνέβαλλε καθοριστικά στη μελλοντική πορεία του Συλλόγου.
Για τον λόγο αυτό με σχετική ανακοίνωσή τους απευθύνθηκαν τότε προς όλα τα μέλη του συλλόγου, τους απανταχού Συρρακιώτες καθώς και τους του άλλους Συνδέσμους Συρρακιωτών   και τους καλούσαν  να συνδράμουν οικονομικά με οποιοδήποτε ποσό μπορούσε ο καθένας την προσπάθεια αυτή, κάνοντας όλοι μαζί το όνειρο πραγματικότητα.

Η κεντρική είσοδος των γραφείων επί της οδού Ελπίδος 14
Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας είναι ο αρχαιότερος Σύνδεσμος  απόδημων Συρρακιωτών (ιδρύθηκε το 1932).
Χάρις στις άοκνες όμως προσπάθειες του προέδρου του Συνδέσμου κου Σωτήρη Νταλαούτη αλλά και των άλλων μελών του Δ.Σ., και κατόπιν πολλών επαφών με τον Συρρακιώτη στην καταγωγή κο Δημήτρη Γιαννιώτη, ο οποίος διατηρεί Ναυτιλιακή Εταιρία στον Πειραιά, ο κος Γιαννιώτης, παραχώρησε με «Δωρεά» διαμέρισμα 55 τετραγωνικών μέτρων στον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο οικοδομής στην Πλατεία Βικτωρίας και επί της οδού Ελπίδος 14, στην Αθήνα, σε ένα κεντρικό σημείο και λίγα μόλις μέτρα απ’ τον τοπικό σταθμό του Μετρό,  όπου εξυπηρετεί όλους τους συγχωριανούς μας.
Οι άνθρωποι της διοίκησης κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες και με άοκνες προσπάθειες και εθελοντική εργασία, κατάφεραν και διαμόρφωσαν έναν πολύ ζεστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, για να στεγάσουν επιτέλους την πολυπόθητη «ανάγκη εστίας» και κοινού...
τόπου συνεύρεσης των Συρρακιωτών της Αθήνας.

Το κεντρικό γραφείο όπου δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κ. Κρυστάλλης (αρ.)
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων στις 11.00 το πρωί παρουσία και του  «Μέγα Ευεργέτη» κου Δημήτρη Γιαννιώτη, όπως τον ανακήρυξε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κάνοντας εφαρμογή στο άρθρο 2 του καταστατικού του συλλόγου.
Με το πέρας των εγκαινίων θα προβληθεί στους παρευρισκόμενους και το ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί απ’ το Πνευματικό Κέντρο της πρώην Κοινότητας  Συρράκου «Κάθοδος και Άνοδος κτηνοτρόφων του Συρράκου», και που αφορά την μετακίνηση των Συρρακιωτών κτηνοτρόφων απ’ το Συρράκο στον κάμπο το Φθινόπωρο και αντίθετα την Άνοιξη

Άποψη των χώρων του διαμερίσματος
Το Δ.Σ του Συνδέσμου με μια λιτή ανακοίνωση καλεί όλους τους Συρρακιώτες και φίλους του Συρράκου, να παρευρεθούν στα εγκαίνια των γραφείων και να μοιραστούν την χαρά μαζί τους που μετά από την πάροδο 80 χρόνων απ’ την ίδρυση του Συνδέσμου ο διακαής πόθος της ιδιόκτητης στέγης, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.


Δεν θα μπορούσε να λείπει η πινακίδα απ' την είσοδο των γραφείων του 2ου ορόφου
Η αίθουσα που θα υποδεχθεί τους καλεσμένους, φίλους του Συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου