Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνεχίζεται εως τις 29 Μαίου το φεστιβάλ Φωτογραφίας - Φωτομετρίας στα Γιάννενα

Φεστιβάλ Φωτογραφίας – Φωτομετρίας διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η αφίσα του φεστιβάλ
Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας –φωτομετρίας, είναι μια διοργάνωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής «Εντευξις» και της Free PressLift”. Το φετινό Φεστιβάλ Φωτομετρία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων από 19 έως 29 Μαίου και θα συνεχιστεί 2 με 12 Ιουνίου στην Αθήνα, περιλαμβάνοντας προβολές ταινιών μικρόυ μήκους, προβολές video art, εκθέσεις φωτογραφίας και πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «stret life”. Με αφοσίωση στο εγχείρημα και ευχόμενοι την καθιέρωση του, οι διοργανωτές έθεσαν από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνον καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουν μέρος στο πεδίο της έκφρασης. Προσδοκία τους είναι να αποτελέσει το φεστιβάλ «Φωτομετρία μία πολιτιστική ομπρέλα , κάτω απ’ την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα. Όραμα των συντελεστών είναι , το φεστιβάλ να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων, Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης, καθώς και καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ άλλων χωρών ώστε να καταστούν τα Ιωάννινα φωτογραφικός προορισμός.
Την οργάνωση και διοίκηση του φεστιβάλ έχουν ο Συρρακιώτης Παναγιώτης Παπουτσής και ο Αχιλλέας Τζιάκος, ενώ καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Andre Bakker.
Για τις ανάγκες του φεστιβάλ χρησιμοποιούνται ως εκθεσιακοί χώροι, η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, ο πολιτιστικός Δημοτικός πολυχώρος – παλαιά σφαγεία, η Art Gallery Δερδεμέζη στην Πλατεία Μπότσαρη, το Ιτς Καλέ στο Κάστρο της Πόλης και ο Art Gallery Τεχνοχώρος στην οδό Μητροπόλεως.
Η έκθεση λειτουργεί από τις 18 Μαίου και θα διαρκέσει έως και τις 29 Μαίου 2011.
Στο site του φεστιβάλ www.photometria.gr μπορεί κανείς να δει τις ώρες λειτουργίας των εκθέσεων καθώς και διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία καθώς επίσης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει για δέκα ημέρες στους εκθεσιακούς χώρους του αιθρίου επιλεγμένες φωτογραφίες από το φετινό διαγωνιστικό του τμήμα με θέμα Street Life και την έκθεση φωτογραφίας Δημήτρη Μέλλου «Its Strangest Patterns».
Η έκθεση του Δημήτρη Μέλλου «Its Strangest Patterns», παίρνει ως πρώτη ύλη τους δρόμους και τη ζωή της πόλης, δημιουργώντας εικόνες που καταφέρνουν να συλλάβουν κάτι από την οπτική ποίηση της καθημερινότητας. Η σύγκλιση του φωτογραφικού βλέμματος με την τυχαιότητα αποτελεί καίριο στοιχείο αυτής της προσέγγισης, Με επίκεντρο τα φευγαλέα βλέμματα και χειρονομίες, καθώς και τα πεδία συναισθήματος και αλληλεπίδρασης που αναπτύσσονται στιγμιαία μεταξύ των περαστικών που διασταυρώνονται.
Τα βραβεία που θα δοθούν απ’ το φεστιβάλ είναι τα κάτωθι:
Βραβείο Κριτικής επιτροπής:
ένα ταξίδι στο Παρίσι για 4 ημέρες, προσφορά του www.passpantou.gr.
1ο βραβείο κοινού: μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
2ο βραβείο κοινού: ένα διήμερο στα Ζαγόρια.
3ο βραβείο κοινού: φωτογραφικός εξοπλισμός.
Από τις 19 έως τις 28 Μαΐου το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει για  τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίζουν μέσω του site  www.photometria.gr.
Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φωτομετρία και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr.

Και λίγα λόγια για τον Συρρακιώτη διευθυντή του φεστιβάλ
Ο Παναγιώτης Παπουτσής γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1981. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Τεχνολογικό  Ίδρυμα Σερρών και το 8ο εξάμηνο των σπουδών συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής Φοιτητών Erasmus στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Στην Πορτογαλία οργάνωσε το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού το οποίο περιλάμβανε, Σινεμά, εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής και έκθεση βιβλίου Ελλήνων συγγραφέων. Επιστρέφοντας στην γενέτειρα του διοργάνωσε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ιδρύοντας την εταιρεία εκδηλώσεων soldoutteam. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στην Τράπεζα Ηπείρου ως υπάλληλος ταμείου και καταθέσεων. Το γεγονός αυτό του έδωσε την κατάλληλη εμπειρία και γνώση όσον αφορά τον χρηματοοικονομικό τομέα. Παράλληλα με την εργασία του πραγματοποιεί και μεταπτυχιακές σπουδές  στην Διοίκηση πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ο συνδυασμός γνώσεων και εμπειρίας καθώς  και η αγάπη του για την Φωτογραφία τον ώθησαν στο να διοργανώσει το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Φωτομετρία μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου