Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το «Κοινόν του Συρράκου», συνεδριάζει σήμερα στην Πρέβεζα

Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο, 28 Μαΐου 2011, ο νέος φορέας των Συρρακιωτών που φέρει την επωνυμία «Το Κοινόν των Συρρακιωτών». Η συνεδρίαση θα γίνει στην Πρέβεζα στις 6.00 το απόγευμα και στα γραφεία του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας.
Μετά την διοικητική κατάργηση της Κοινότητας Συρράκου και την ένταξή της στον Καλλικρατικό Δήμο των Βορείων Τζουμέρκων, αλλά ουσιαστικά μετά την κατάργηση του Πνευματικού Κέντρου Συρράκου, που αποτελούσε το συντονιστικό όργανο για τις καλοκαιρινές δράσεις των Συνδέσμων στο χωριό, δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός νέου συντονιστικού οργάνου για τους Συρρακιώτες.
Έτσι πρόσφατα συστήθηκε νέος Συρρακιώτικος φορέας (επί της ουσίας θα είναι η δεύτερη φορά που συνεδριάζει μετά την συνάντηση του Μαρτίου), που θα έχει κύρια ασχολία, τα πολιτιστικά ζητήματα του χωριού και που ονομάστηκε «Το Κοινόν του Συρράκου».
Ο φορέας αυτός αποτελείται από τους πέντε προέδρους των Συνδέσμων Συρρακιωτών (Γιάννενα , Πρέβεζα, Φιλιππιάδα,  Αθήνα Πάτρα), έναν εκπρόσωπο απ’ την εφημερίδα των Συρρακιωτών τους «Αντίλαλους του Συρράκου», έναν εκπρόσωπο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Συρράκου και τον τοπικό εκπρόσωπο ή πρόεδρο τοπικού συμβουλίου του χωριού. Πρόεδρος του φορέα αυτού θα είναι ο τοπικός εκπρόσωπος Συρράκου, Γραμματέας ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Πρέβεζας και Ταμίας ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιωαννίνων.
Σήμερα πιθανόν θα υπογραφεί και ο κανονισμός λειτουργίας του νεοσύστατου φορέα.
Επίσης, θα συζητηθούν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Συρράκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου