Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

"Κάθοδος και Άνοδος των κτηνοτρόφων του Συρράκου" Παρουσίαση ντοκιμαντέρ στην Φιλιππιάδα.

Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Κάθοδος και άνοδος των κτηνοτρόφων του Συρράκου» πραγματοποιείται στην Φιλιππιάδα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο) αύριο Πέμπτη 12 Μαίου και ώρα 8.00 το βράδυ.
Την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Φιλιππιάδας και Κάμπου, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζηρού.
Πριν την παρουσίαση θα σχολιάσουν την δημιουργία του ντοκιμαντέρ αυτού, ο Συρρακιώτης φιλόλογος κος Βασίλης Μπέλλος και ο κος Νίκος Καρατζένης, επίσης φιλόλογος, που έλκει την καταγωγή του απ’ την Πράμαντα.
Ο Τόλης Ψόχιος με το κοπάδι του συνέβαλε τα μέγιστα στο ντοκιμαντέρ!!!
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που ανέθεσε η πρώην Κοινότητα Συρράκου, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε ο Γιάννης Νικολαΐδης. Στη δημιουργία του συνέβαλλαν οι Σύνδεσμοι Συρρακιωτών και απλοί Συρρακιώτες που με μεγάλες προσπάθειες συνέβαλαν στην καταγραφή των στοιχείων για τη μετακίνηση του μεγάλου κτηνοτροφικού δυναμικού των Συρρακιωτών από το Συρράκο στις πεδιάδες του κάμπου και αντίστροφα πριν από αρκετές δεκαετίες.
Για την πραγματοποίησή του αντλήθηκαν στοιχεία και απ’ το βιβλίο που έγραψε ο συμπατριώτης μας κος Δημήτρης Γάτσιος «Κτηνοτρόφων Άνοδος και Κάθοδος» (έκδοση Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, 2002) και ο οποίος αν και ήταν στην αρχική ομάδα δημιουργίας του φίλμ, αποχώρησε απ’ την ομάδα.

Σημείωση Συρρακιώτη:
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκθέσουμε την άποψή μας σχετικά με την προβολή του ντοκιμαντέρ.
Πιστεύουμε πως θα έπρεπε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του να γίνει το καλοκαίρι στο Συρράκο και να ακολουθήσουν οι Σύνδεσμοι.
Μην ξεχνάμε ότι στην πραγματοποίησή του συνέδραμαν με τον καλύτερο τρόπο, όλοι οι Σύνδεσμοι, καθώς και η πρώην Κοινοτική αρχή με το Πνευματικό της Κέντρο και φυσικά τον πρόεδρο της κο Γιάννη Αργύρη. Η εθελοντική συμμετοχή όλων, ήταν ανιδιοτελής.
Η άποψη (εάν ισχύει) ότι ήθελε ο σκηνοθέτης να γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Πρέβεζα, δεν πείθει, γιατί ο σκηνοθέτης πληρώθηκε γι αυτό το πράγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου