Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το 2o TZOUMERKA BIKE MARATHON στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου



Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την εκκίνηση του 2ου Tzoumerka Bike Marathon που θα πραγματοποιηθεί στα Τζουμέρκα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

 Συνδιοργανωτές στον αγώνα είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Αράχθου, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η διαδρομή του μαραθώνιου αγώνα η θα έχει φέτος ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περσινή. Ο λόγος είναι ότι ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή της Κάτω Κωστηλάτας «εξαφανίστηκε» από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε τέτοιο βαθμό που έγινε αδιαπέραστο. Μετά από τον ανασχεδιασμό της διαδρομής το τελικό αποτέλεσμα είναι το συνολικό μήκος να περιοριστεί λιγάκι, στα 82,5 χλμ, από τα οποία 22,9 χλμ, είναι άσφαλτος, 58,2 χλμ, είναι χωματόδρομοι και τα 1,4 χλμ, μονοπάτια. Την νέα χάραξη της διαδρομής μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο http://connect.garmin.com/activity/378075117 και την ακριβή περιγραφή της στην ιστοσελίδα του αγώνα. 
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει...
στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στο χωριό Καταρράκτης Τζουμέρκων και θα περάσει από τα χωριά Καταρράκτης, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Θεοδώριανα και τερματισμό πάλι στο Δασικό Χωριό.
Η διαδρομή είναι απαιτητική και τεχνικά δύσκολη σε μερικά σημεία. Με φροντίδα της διοργάνωσης θα υπάρχουν επτά σταθμοί τροφοδοσίας, δύο σημεία τεχνικής υποστήριξης ποδηλάτων, ενδείξεις χιλιομετρικών αποστάσεων και δύο σημεία ελέγχου μέγιστου χρόνου περάσματος (πόρτες).
Για όσους αθλητές επιθυμούν να γνωρίσουν την περιοχή μέσα από έναν λιγότερο απαιτητικό αγώνα, θα πραγματοποιηθεί ένας μικρότερος αγώνας 26,5 χλμ, με σύνολο υψομετρικής διαφοράς 1.400 μ. Ο αγώνας αυτός θα έχει επίσης εκκίνηση και τερματισμό στο Δασικό Χωριό.
Για τα παιδιά και fun του ποδηλάτου θα γίνουν μικρότεροι αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στο Δασικό Χωριό, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, και δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής.
Σε όλους τους αθλητές θα προσφερθεί γεύμα μετά το τέλος του αγώνα, ενώ θα έχουν και ασφάλιση ατυχήματος. Στον κάθε αθλητή επίσης θα χορηγηθεί αναμνηστικό συμμετοχής και δώρα χορηγών, ενώ θα γίνει και κλήρωση ορισμένων δώρων.
Η σήμανση της διαδρομής θα γίνει και φέτος με αφαιρούμενα σημάδια, επιδιώκοντας να μην επιβαρύνουμε μόνιμα την αισθητική του περιβάλλοντος στο πέρασμα του αγώνα.
Ο αγώνας είναι ΟΡΕN και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας άνω των 18 ετών, ή έφηβοι με την συγκατάθεση των γονέων τους. Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα είναι ο αθλητής αγώνων Κώστας Σταμούλης.
Το κόστος της συμμετοχής στους αγώνες είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει ασφάλιση, τεχνική υποστήριξη, γεύμα και άλλες παροχές.
Συνδιοργανωτές στον αγώνα είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Αράχθου, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Υποστήριξη στη διοργάνωση του αγώνα θα προσφέρουν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγωσωστών του ΕΕΣ Ιωαννίνων, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Άρτας, ο ΕΟΣ Άρτας, ο ΕΟΣ Ιωαννίνων, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων, η Αστυνομία Πραμάντων και Βουργαρελίου, ο Σύλλογος Θεοδωριάνων «Οι Ορεινοί», το κατάστημα 2 ΤΡΟΧΟΙ – Σαράτσης Θεόδωρος και πολλοί εθελοντές.
Κατηγορίες αγώνων:
Κατηγορία 1: Ηλικία έως 30 ετών
Κατηγορία 2: Ηλικία 31 έως 45 ετών
Κατηγορία 3: Ηλικία 46+
Κατηγορία γυναικών: Γυναίκες όλων των ηλικιών

Πρόγραμμα αγώνων και παράλληλων εκδηλώσεων
Παρασκευή
Άφιξη αθλητών μαραθωνίου, εγγραφές, παραλαβή αριθμών.
Σάββατο
09:00 Εκκίνηση μαραθώνιου αγώνα Tzoumerka Bike Marathon 82,5 χλμ
09:30 Εργαστήριο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών
16:00 Απονομές αγώνα
19:00 Ανοιχτή συζήτηση με τον παγκόσμιο πρωταθλητή ορεινού ποδηλάτου, Περικλή Ηλία. Θα μιλήσει στους παραβρισκόμενους για την περσινή του επιτυχία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις αθλητών και του κοινού

Σημείωση: η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί εφόσον οι διεθνείς υποχρεώσεις του αθλητή του επιτρέψουν να πάρει μέρος στον αγώνα.
Κυριακή
10:00 Εκκίνηση αγώνα Tzoumerka Bike 26,5 χλμ
10:00 Αγώνας ορεινού ποδηλάτου για παιδιά
12:00 Αγώνας δεξιοτεχνίας
13:00 Απονομές αγώνων

Καλούνται οι αθλητές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στον αγώνα να δηλώσουν την συμμετοχή τους άμεσα έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει σωστός προγραμματισμός της διοργάνωσης (παραγωγή αναμνηστικών, ασφάλιση, διπλώματα, κλπ)
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: Χρήστος Λάμπρης, 2685031791, 6974754952
www.tzoumerkabike.gr, info@tzoumerkabike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου