Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα στην Πρέβεζα η δίκη των δολοφόνων της Συρρακιώτισας Καίτης Δούβλη - Γκαρτζονίκα



Το σπίτι της άτυχης Συρρακιωτισας το βράδυ της δολοφονίας της

2 Μαΐου  2012.
Η δολοφονία της 67χρονης Συρρακιώτισας Καίτης Δούβλη - Γκαρτζονίκα, στην πλατεία Πάργης, στα Ιωάννινα σοκάρει και συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Σήμερα , στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Πρέβεζας θα παιχτεί και η τελευταία πράξη του εγκλήματος που κατεγράφη ως το πιο ειδεχθές.
Συνομιλήσαμε μία ημέρα πριν με τον γιο της άτυχης Καίτης ,τον κύριο Δημήτρη Δούβλη. Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε τους δυο του γονείς έτσι. .Λίγες μέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα ,στις 28 Ιουνίου έσβησε και ο πατέρας του, μη μπορώντας να αντέξει την έλλειψη του οξυγόνου που του έδινε η αδικοχαμένη Καίτη, μη μπορώντας να αντέξει άλλο όσα έζησε και είδε ,ανήμπορος λόγω της αναπηρίας του να αντιδράσει..
Θεωρούμε δεδομένη την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, θέλουμε όμως την εφαρμογή των νόμων , την πιστή εφαρμογή των νόμων και των ποινών που επιβάλλονται, μας είπε ο κ.Δούβλης ,στον ΒΗΜΑ 90,1 και τη Βίλιαν Στασινού, που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε τους γονείς του για μια χούφτα δολάρια, όπως μας λέει με πόνο. Ζήτησε την αφύπνιση της κοινωνίας, την αφύπνιση όλων ώστε καμιά οικογένεια να μη βιώσει όσα τραγικά βίωσε η δική του .Την υπεράσπιση της οικογένεις Δούβλη έχει αναλάβει ο Ποινικολόγος Νίκος Γκόντας.

Την βασάνιζαν τρία τέταρτα πριν πεθάνει

Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, τα στοιχεία από την άρση του...
τηλεφωνικού απορρήτου, μαρτυρίες και πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν συμπλήρωσαν το πάζλ, οδήγησαν στην ταυτοποίηση και των επτά δραστών, φυσικών και ηθικών αυτουργών .
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για πολυμελή σπείρα αλλοδαπών, υπήκοοι Γεωργίας, που γνωρίζοντας ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές διαμερίσματος που άνηκε στην ιδιοκτησία της. Αφού την οδήγησαν προσχηματικά στο διαμέρισμα για να το ελέγξουν την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει από ασφυξία.
Να σημειωθεί ότι μετά την τέλεση του εγκλήματος όλοι οι δράστες είχαν κλείσει τα κινητά και έφυγαν από τα Γιάννινα, ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν κι άλλοθι.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας 25χρονος, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, μαζί με τον 32χρονο και την 37χρονη που έχουν συλληφθεί, το απόγευμα της 02-05-2012, εμφανίστηκαν στο θύμα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να νοικιάσουν το κενό διαμέρισμα που βρίσκεται δίπλα στην οικία της. Αφού εισήλθαν μέσα, μαζί με την 67χρονη, την έδεσαν με μονωτική ταινία στα πόδια, στα χέρια και στο λαιμό, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θάνατό της.

Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι όπου διέμενε η 67χρονη και προσπάθησαν να παραβιάσουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν κρυμμένο στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες (φυσικοί αυτουργοί) ενήργησαν κατ' εντολή και καθ' υπόδειξη των υπολοίπων τεσσάρων (ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί), με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή από την οικία της 67χρονης. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς οι δράστες ενεργούσαν στοχευόμενα και είχαν εξασφαλίσει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος, αλλά και σχετικές με την οικονομική της κατάσταση.

Οι δύο από τους δράστες είχαν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για άλλα αδικήματα, όπως κλοπές
ΠΗΓΗ: firmani.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου