Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Στ. Καλογιάννης: Δημοπρατήθηκε η βελτίωση του δρόμου από γέφυρα Τσιμόβου έως Μιχαλίτσι



Η διαπλάτυνση δεν ...σώζει την κατάσταση

Δημοπρατήθηκε η βελτίωση του οδικού άξονα στο   Τσίμοβο με διαπλάτυνση σε συγκεκριμένα σημεία

Τα χωριά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων όμως, χρειάζονται νέα "χάραξη δρόμου" με πρόσβαση στην Εγνατία Οδό

Σε χωριά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων περιόδευσε την Δευτέρα ο Σταύρος Καλογιάννης. 
 Ειδικότερα επισκέφθηκε τους Χουλιαράδες, το Πετροβούνι, τη Βαπτιστή και το Μιχαλίτσι, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και Τοπικούς Προέδρους.
Κύριο σημείο συζήτησης ήταν η βελτίωση του οδικού άξονα, μετά την γέφυρα Τσιμόβου προς Πετροβούνι και Μιχαλίτσι. 
Ο Σταύρος Καλογιάννης με Απόφασή του, ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, είχε εγκρίνει πίστωση 500.000 € για το συγκεκριμένο οδικό άξονα και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων έργων του Υπουργείου είχε εκπονήσει προμελέτη. 
Το έργο, με τίτλο: «Βελτίωση βατότητας της 3ης επαρχιακής οδού από γέφυρα Τσιμόβου έως Μιχαλίτσι» δημοπρατήθηκε σήμερα (03/09) από την Περιφέρεια Ηπείρου και περιλαμβάνει ...
διαπλάτυνση σε συγκεκριμένα σημεία όπου η διέλευση είναι επικίνδυνη λόγω μικρού πλάτους οδοστρώματος, επέκταση υφιστάμενου λιθόκτιστου τεχνικού, αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος μέχρι το Μιχαλίτσι καθώς και διαγράμμιση ολόκληρου του τμήματος.
Ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Το 2008 είχαμε εγκρίνει από το ΥΠΕΧΩΔΕ πίστωση 300.000 € και υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της 3ης Επαρχιακής Οδού μετά το Τσίμοβο. Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη χρηματοδότηση για τα χωριά μας.
Ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, την άνοιξη του 2013, ενέκρινα νέα πίστωση 500.000 € για τη βελτίωση και συντήρηση της 3ης Επαρχιακής Οδού.
Επιπλέον, με άλλη Απόφαση είχα εγκρίνει (προ πενταμήνου) πίστωση 200.000 € για το Δήμο Βορ. Τζουμέρκων και ειδικότερα για την αποκατάσταση ζημιών από κακοκαιρίες σε Μιχαλίτσι, Πράμαντα και Πλατανούσα».

Ο Στ. Καλογιάννης συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βαπτιστή κ. Αχ. Κωσταγιάννη, με τον οποίο συζήτησε τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης του νερόμυλου ο οποίος είχε επίσης χρηματοδοτηθεί παλιότερα από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Επικοινώνησε δε, με τον ανάδοχο του έργου αποκατάστασης της γέφυρας Γκόγκου και ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών ώστε να παραδοθεί το έργο εγκαίρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου