Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στο… σκοτάδι αφήνει η ΔΕΗ την περιοχή των Τζουμέρκων!

Μέρες κρατούν οι διακοπές ρεύματος

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε», προειδοποιεί ο Γ. Σεντελές

• Σε συνθήκες που θυμίζουν άλλες, μακρινές εποχές ζουν το τελευταίο διάστημα τα χωριά των Τζουμέρκων, καθώς λόγω προβλημάτων από πλευράς της ΔΕΗ, μένουν επί ολόκληρες ημέρες χωρίς ρεύμα!

Σα να μην έφταναν δηλαδή τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην ορεινή αυτή περιοχή, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με συχνές και μακράς διαρκείας διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο αποτελεί βασικό αγαθό και δικαίωμα κάθε σύγχρονου ανθρώπου.
Έχουν δίκιο λοιπόν να αγανακτούν με την Διεύθυνση της ΔΕΗ στην Άρτα, η οποία στις διαρκείς οχλήσεις τους δηλώνει… αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων που προκαλούν τις διακοπές ρεύματος, όπως είναι οι βλάβες στο δίκτυό της.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε χθες προς τη Διεύθυνση της ΔΕΗ Άρτας ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, χρησιμοποιώντας μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρή γλώσσα απέναντι στην Εταιρεία. Ο Δήμαρχος επισημαίνει πως η υπομονή των κατοίκων στα Τζουμέρκα έχει εξαντληθεί και ζητά την άμεση ανταπόκριση των συνεργείων της ΔΕΗ όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα, απειλώντας μάλιστα με μαζικές μηνύσεις από πλευράς των πολιτών προς την επιχείρηση!

Η επιστολή Γ. Σεντελέ
Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων αναφέρει τα ακόλουθα στην επιστολή του προς τον προϊστάμενο της τοπικής Διεύθυνσης της ΔΕΗ στην Άρτα: ...

«Με αγανάκτηση θέλω να αναφερθώ στον προβληματικό τρόπο, με τον οποίο προσφέρει η εταιρεία σας τις υπηρεσίες της προς τους καταναλωτές της περιοχής μας.
Η περιοχή των Τζουμέρκων είναι κυριολεκτικά παρατημένη, όσον αφορά της υπηρεσίες ηλεκτροδότησης. Συχνές βλάβες και διακοπές και χωριά που μένουν στο σκοτάδι για πολλές ημέρες είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο.
Στις αναφορές μας για τα προβλήματα αυτά δυστυχώς δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Η μόνιμη επωδός των υπηρεσιών σας είναι ότι «δεν έχετε προσωπικό» για να μας εξυπηρετήσετε. Σας δηλώνουμε, λοιπόν, ότι αυτό είναι εσωτερικό πρόβλημα της εταιρίας σας και δεν μας αφορά. Βρείτε τον τρόπο να το επιλύσετε.
Δεν αντιληφθήκαμε ποτέ καμία μείωση στα τιμολόγια και τους λογαριασμούς που μας στέλνετε, εξαιτίας της πλημμελούς παροχής υπηρεσιών εκ μέρους σας. Αντιθέτως, βλέπουμε συνεχώς αυξήσεις, που δεν δικαιολογούνται από την ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχετε. Η υπομονή των κατοίκων της περιοχής των Τζουμέρκων έχει πλέον εξαντληθεί. Απαιτούμε υπηρεσίες ποιότητας για ένα απαραίτητο αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.
Απαιτούμε συντήρηση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του δικτύου ηλεκτροδότησης, για λόγους ασφάλειας και ελαχιστοποίησης των βλαβών. Απαιτούμε άμεση ανταπόκριση των συνεργείων σας, στις περιπτώσεις που απαιτείται.
Οι κάτοικοι των Τζουμέρκων θα προβούν σε μαζικές μηνύσεις προς το πρόσωπό σας και την εταιρεία σας γενικότερα για τον τρόπο αντιμετώπισής τους ως καταναλωτές.
Και μία ακόμη παράκληση: Ενημερώστε τους υπαλλήλους σας ώστε, όταν οι δικαίως αγανακτισμένοι πολίτες τηλεφωνούν για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του χαρατσιού στους λογαριασμούς, να μην τους παραπληροφορούν λέγοντας «ο Δήμαρχος το έκανε». Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδεμία σχέση έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το θέμα αυτό. Αντίθετα ο Δήμος μας, όπως και πολλοί άλλοι, έχει εκφράσει την έντονη και κάθετη αντίθεσή του για το «χαράτσι».
Ο Δήμαρχος Βορείων
Τζουμέρκων
Σεντελές Ιωάννης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου