Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Λύκοι στα βουνά του Συρράκου, έχουν προκαλέσει «επιστράτευση» στους κτηνοτρόφους μας

Σε μεγάλη μάστιγα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια η παρουσία μικρής αγέλης (;) λύκων.
Όπως και πέρσι ομάδα λύκων «αλωνίζει» τα βουνά του Συρράκου και Παλαιοχωρίου Συρράκου, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να υφίσταντο βαρύτατο πλήγμα στο ζωικό τους κεφάλαιο και να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.
Ήδη οι λύκοι έχουν προκαλέσει ζημιά στον Συρρακιώτη μεγαλοκτηνοτρόφο Απόστολο Ψώχιο, ο οποίος εκτρέφει πρόβατα αλλά και βοοειδή, όπως και στους μόνιμους κτηνοτρόφους των βουνών του Παλαιοχωρίου Βαγγέλη Φασούλη και Χρήστο Μουλαρά.
Η κατάσταση «επιβάλλει» στους κτηνοτρόφους να συστήσουν ομάδα κυνηγών για την προσπάθεια εξολόθρευσης των λύκων, ή αν μη τι άλλο τον εκφοβισμό τους για να φύγουν απ’ την περιοχή.
Και όλα αυτά τώρα που πλησιάζει ο καιρός κι άλλοι κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι έτοιμοι να ανεβάσουν κι άλλα ζωντανά προς βόσκηση σε ορεινά λιβάδια της περιοχής και τα οποία έχουν εκμισθώσει για βοσκή, απ’ την δημοτική αρχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογο εγχείρημα έλαβε χώρα και πέρσι από ομάδα κυνηγών το οποίο είχε κάποιο αποτέλεσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου