Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μεγάλο ποσοστό πληρότητας δωματίων στα Τζουμέρκα!!!


Άγγιξε την πληρότητα σε τουρίστες το Συρράκο. Πολύς ήταν ο κόσμος που επισκέφτηκε και διέμεινε στο Συρράκο τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Οι ξενώνες άγγιξαν την πληρότητα σε ποσοστό 90% (με εξαίρεση πολύ λίγων ακυρώσεων δωματίων). Κόσμος απ΄ όλες τις περιοχές της Ελλάδος επισκέφτηκε το Συρράκο. 
Ο παραδοσιακός ξενώνας "Κάσα κάλντα" στο Συρράκο
Πολλοί ήταν και αυτοί που επισκέφτηκαν το χωριό μας, χωρίς να διαμένουν σε αυτό. Πολύς ο κόσμος και στα υπόλοιπα Τζουμέρκα. Πράμαντα και Γέφυρα Πλάκας που έσφυζαν κι αυτά από τουρίστες.
Σε αντίθεση πάντως με τα Ζαγοροχώρια, που εκεί η πληρότητα έφτασε το 50-55 % σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ζαγορίου κου Γαβριήλ Παπαναστασίου. Φαίνεται ότι η γενικότερη οικονομική κρίση επηρέασε πολύ περισσότερο τα Ζαγόρια αλλά και το Μέτσοβο, που και αυτό κυμάνθηκε σε χαμηλό ποσοστό πληρότητας  δωματίων.
Το σίγουρο είναι πως πλέον ο κόσμος  επηρεασμένος σαφώς απ’ την οικονομική κρίση, έχει περιορίσει τις ημέρες των διακοπών του. Κι ενώ παλιά οι κρατήσεις δωματίων γινόντουσαν έως και την Κυριακή του Θωμά, με τον κόσμο να εναλλάσσεται, φέτος τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τους επαγγελματίες του χώρου αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου