Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αίτηση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων προς Δ.Ε. κληροδοτήματος "Σπ. Μπαλτατζή"

Αίτηση προς την διαχειριστική επιτροπή κληροδοτήματος "Σπ. Μπαλτατζή" μέσω του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, απέστειλε ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων, με θέμα την παραχώρηση χρήσης του κτηρίου του κληροδοτήματος.
Για να σας πληροφορήσουμε για την ιστορία, στο κτήριο αυτό που ενοικιάζονταν από την πρώην Κοινότητα Συρράκου με χρήματα του κληροδοτήματος, στεγάζονταν εκτός της διαχειριστικής αρχής του κληροδοτήματος, το προσωπικό της Κοινότητας και το ΚΕΠ Συρράκου.
Στην παρούσα φάση, στο κτίριο εξακολουθεί να βρίσκεται η Υπηρεσία του ΚΕΠ του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων πλέον, αλλά και άλλες υπηρεσίες του Δήμου.


ΑΙΤΗΣΗ Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων
ΠΡΟΣ: Διαχειριστική επιτροπή Κληροδοτήματος Σπυρίδωνα Μπαλτατζή
            (δια του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων)

ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση χρήσης κτηρίου κληροδοτήματος Σπ. Μπαλτατζή.

Ο Σύνδεσμός μας δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα και σκοπό έχει την προβολή της ιστορίας, των ηθών και εθίμων του χωριού μας καθώς και τη σύσφιξη των  σχέσεων ανάμεσα στους Συρρακιώτες και με τον τόπο καταγωγής τους. Γι αυτό διατηρεί αίθουσα με παραδοσιακές στολές και τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών. Έτσι, αποτελεί συνδετικό κρίκο των εν Ιωαννίνοις Συρρακιωτών με το χωριό τους, το Συρράκο.
Λόγω των οικονομικών δυσχερειών της εποχής αλλά και της φύσης του Συνδέσμου μας, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στα ετήσια μισθώματα ενοικίασης κατάλληλου χώρου στέγασης και δραστηριότητας και γι αυτό επιθυμούμε τη χρήση του κτιρίου που μισθώνει το κληροδότημα Σπυρίδωνα Μπαλτατζή στα Ιωάννινα και στην περιοχή «Βρυσούλα» όπου ζούνε πολλοί Συρρακιώτες, μέλη του Συνδέσμου μας. Εξ άλλου το αίτημά μας κρίνεται δίκαιο και λόγω του ότι το κληροδότημα είναι Συρρακιώτη δωρητή.

Συννημένα: 234 υπογραφές Συρρακιωτών

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Γκίζας Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου