Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πλεονάσματα και ελλείματα (!!!) των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και Κοινοτήτων, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία που κατάθεσε η Δημοτική αρχή στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, κατά την συνεδρίασή του για την ψήφιση του προυπολογισμού του 2011.
Εκεί φαίνονται τα τελικά καθαρά ποσά των πρώην «Καποδιστριακών» Δήμων και Κοινοτήτων, τα οποία είναι προς χρήση απ’ τον νεοσύστατο «Καλλικρατικό» Δήμο μας.
Απ' τα σημαντικότερα έργα στους Καλαρρύτες ,τα καλντερίμια



Η πρώην Κοινότητα Συρράκου αφήνει υπόλοιπο για χρήση το 2011 προς εξυπηρέτηση οφειλών και έργων το ποσό των 46.968 €. Κι ενώ οι οφειλές της είναι 6.925 € το τελικό καθαρό ποσό που προωθείται προς χρήση για τον Δήμο ανέρχεται στο ποσό 
των 40.044 €.  Άξιο αναφοράς βέβαια είναι ότι το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο είχε τελειώσει κατά την διάρκεια της θητείας της όλα τα έργα τα οποία είχε δημοπρατήσει, με αποτέλεσμα να έχει μηδενικό υπόλοιπο.

Όσο για τους υπόλοιπους Δήμους το μεγαλύτερο πλεόνασμα για χρήση απ’ τον καινούργιο Δήμο αφήνει ο πρώην Δήμος Τζουμέρκων , με το ποσό να ανέρχεται στις 533.450 €.
Επίσης πλεόνασμα παρουσιάζουν και ο πρώην Δήμος Πραμάντων με καθαρό ποσό 103.035 € (έχει αφαιρεθεί η παρακράτηση για το δάνειο που είχε συνάψει ο Δήμος), καθώς και η πρώην Κοινότητα Καλαρρυτών με 12.570 € καθαρό ποσό.
Αντιθέτως μεγάλο αρνητικό υπόλοιπο αφήνει παρακαταθήκη στον Δήμο μας ο πρώην Δήμος Κατσανοχωρίων με το ποσό να ανέρχεται στις 190.973 €, όπως και η πρώην Κοινότητα Ματσουκίου με αρνητικό υπόλοιπο της τάξεως των 74.155 € και η Πρώην Κοινότητα Βαθυπέδου με επίσης αρνητικό υπόλοιπο της τάξεως των 35.147 €.

Συνοπτικά λοιπόν το τελικό καθαρό χρηματικό υπόλοιπο για χρήση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων προς εξυπηρέτηση οφειλών και έργων για το έτος 2011 ανέρχεται στο ποσό των 388.824 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου